Vi møter realstudenten, læreren, den unge radikaleren, forfatteren og samfunnsdebattanten. Og ikke minst møter vi privatpersonen Sigurd Hoel. Både tekst og bilder finnes på tekstilbannere fra taket, og her er mange spennende fotografier i storformat, både fra den offisielle Sigurd Hoels liv, og private anledninger. Her er også flere bilder som ikke er vist før, nye og gamle. Utstillingen er selvinstruerende, og her kan man selv danne seg et bilde av oppveksten i Odalen, utviklingen fra å være ung, engstelig og "bonde i byen" til å bli en del av hovedstadens åndselite, ja kanskje den fremste representanten av dem i norsk mellomkrigstid.
Det finnes ikke mange gjenstander etter Sigurd Hoel, men hans viktigste arbeidsredskap, skrivemaskinen, og flere fyllepenner, fins i utstillingen. Det samme gjør fem dresser, som alle har tilhørt den alltid ulastelig antrukkede Sigurd Hoel.
I et fem minutters radioopptak fra 1957 kan publikum selv høre Sigurd Hoel fortelle om sitt liv. En 10 minutter lang film med tittelen Sigurd Hoel - en urban odøling, vises i et eget rom.