Besøk oss

Veien til oss og kollektivtilbud

Klikk den røde kartmarkøren og finn veibeskrivelse, rutetider med kollektivtransport og gangvei til museene.

 • Skålbergsætra

  Vei og ruter

  Skålbergsætra er Odalstunets museumssæter og ligger en mil til skogs på veien mellom Austvatn og Hof i Solør. Her er det drift hver sommer med budeier, kuer, vafler og rømme i en hel måned. Sætra er tilgjengelig både med bil og til fots langs den gamle merkede sætervegen. Grupper er velkommen til å besøke sætra utenom sætertida etter avtale. Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra.

 • Sagstua skolemuseum

  Vei og ruter

  Sagstua skolemuseum er Sigurd Hoels barndomshjem på Sand i Nord-Odal. På museet presenteres Sigurd Hoels forfatterskap – og hans liv som odøling og verdensborger – både i utstilling og film. Her er det også innredet en lærerleilighet og ei skolestue. Museet er åpent på søndager i sommersesongen og ellers etter avtale.

 • Odalstunet

  Vei og ruter

  Odalstunet ble etablert i 1948, og er et større bygdetun med bygninger fra Nord-Odal og Sør-Odal. Her møter du et storgardstun med de viktigste bygningene som hørte til et slikt, en husmannsplass, ei smie, ei kjone og et kornmagasin. Odalstunet arrangerer åpne dager flere ganger i året, med mange aktører som formidler handtverk, tradisjoner og historie for publikum.

Se også:

Anno årskort

Besøk hvilket Anno-museum du vil, så mange ganger du vil!

Hva skjer?

På bygdetunet på Skarnes, i Sagstua skolemuseum - Sigurd Hoels barndomshjem på Sand og på Skålbergsætra i Austvatn byr vi på varierte opplevelser for liten og stor gjennom året.