Besøk oss

Åpningstider

Sommersesong på Skålbergsætra
Fra 28. juni til 4. august kl. 12-17 holder vi åpen sæter med dyr, budeier og omstelling. Ta gjerne med matpakka og nyt freden på sætervangen. Servering på fredag, lørdag og søndag. Salg av rømme, smør og pultost så lenge beholdningen rekker.

Sagstua Skolemuseum
Åpent for omvisning søndager 23. juni–21. juli kl 13.00–16.00. Omvisning, utstilling og film.

Odalstunet
Åpent kun ved arrangementer og omvisninger, og ellers etter avtale.
I sommer holder vi omvisninger på Odalstunet torsdag 25. juli og torsdag 1. august klokka 14.00. Inngang: 75,-
Besøk for skoleklasser og større grupper gjøres også etter avtale.

Inngangsbillett

Enkeltbilletter:
Voksne kr 60,-
Barn kr 30,-

Årskort:
Årskortene gjelder inngang på alle museene i Anno museum AS.

Med forbehold om egne priser på arrangementer!

Interessert i å leie Odalstunet? Se her!

Veien til oss og kollektivtilbud

Klikk den røde kartmarkøren og finn veibeskrivelse, rutetider med kollektivtransport og gangvei til museene.

 • Skålbergsætra

  Vei og ruter

  Skålbergsætra er Odalstunets museumssæter og ligger en mil til skogs på veien mellom Austvatn og Hof i Solør. Her er det drift hver sommer med budeier, kuer, vafler og rømme i en hel måned. Sætra er tilgjengelig både med bil og til fots langs den gamle merkede sætervegen. Grupper er velkommen til å besøke sætra utenom sætertida etter avtale. Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra.

 • Sagstua skolemuseum

  Vei og ruter

  Sagstua skolemuseum er Sigurd Hoels barndomshjem på Sand i Nord-Odal. På museet presenteres Sigurd Hoels forfatterskap – og hans liv som odøling og verdensborger – både i utstilling og film. Her er det også innredet en lærerleilighet og ei skolestue. Museet er åpent på søndager i sommersesongen og ellers etter avtale.

 • Odalstunet

  Vei og ruter

  Odalstunet ble etablert i 1948, og er et større bygdetun med bygninger fra Nord-Odal og Sør-Odal. Her møter du et storgardstun med de viktigste bygningene som hørte til et slikt, en husmannsplass, ei smie, ei kjone og et kornmagasin. Odalstunet arrangerer åpne dager flere ganger i året, med mange aktører som formidler handtverk, tradisjoner og historie for publikum.

Se også: