Hopp til hovedinnhold

Besøk oss

Odalstunet er et lokalt museum for Nord-Odal og Sør-Odal, og har tre besøksmål med ulike aktiviteter i sommersesongen.

Veien til oss og kollektivtilbud

Klikk den røde kartmarkøren og finn veibeskrivelse, rutetider med kollektivtransport og gangvei til museene.

 • Bilde av Skålbergsætra

  Skålbergsætra

  Vei og ruter

  Skålbergsætra er Odalstunets museumssæter og ligger en mil til skogs på veien mellom Austvatn og Hof i Solør. Her er det drift hver sommer med budeier, kuer, vafler og rømme i en hel måned. Sætra er tilgjengelig både med bil og til fots langs den gamle merkede sætervegen. Grupper er velkommen til å besøke sætra utenom sætertida etter avtale. Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra.

 • Bilde av Sagstua skolemuseum

  Sagstua skolemuseum

  Vei og ruter

  Sagstua skolemuseum er Sigurd Hoels barndomshjem på Sand i Nord-Odal. På museet presenteres Sigurd Hoels forfatterskap – og hans liv som odøling og verdensborger – både i utstilling og film. Her er det også innredet en lærerleilighet og ei skolestue. Museet er åpent på søndager i sommersesongen og ellers etter avtale.

 • Bilde av Odalstunet

  Odalstunet

  Vei og ruter

  Odalstunet ble etablert i 1948, og er et større bygdetun med bygninger fra Nord-Odal og Sør-Odal. Her møter du et storgardstun med de viktigste bygningene som hørte til et slikt, en husmannsplass, ei smie, ei kjone og et kornmagasin. Odalstunet arrangerer åpne dager flere ganger i året, med mange aktører som formidler handtverk, tradisjoner og historie for publikum.

Sommersesong på Skålbergsætra

Ta gjerne med matpakka og nyt freden på den idylliske sætervangen. Vi vil ha beitedyr på enga om sommeren, og det er merka turløyper i området. I en periode på sommeren driftes seteren, og det er mulighet for å kjøpe seterprodukter.

Odalstunet
Friluftsområdet er tilgjengelig hele året. Bygningene er kun åpne kun ved arrangementer og omvisninger, og ellers etter avtale. Besøk for skoleklasser og større grupper gjøres også etter avtale.

Sagstua Skolemuseum
Åpent for omvisning søndager om sommeren, og ellers etter avtale. Omvisning, utstilling og film.


Trykk her for å se oversikt over våre tilbud og arrangementer på anleggene.

Se også:

På bygdetunet på Skarnes, i Sagstua skolemuseum - Sigurd Hoels barndomshjem på Sand og på Skålbergsætra i Austvatn byr vi på varierte opplevelser for liten og stor gjennom året.

Besøk hvilket Anno-museum du vil, så mange ganger du vil!

Slik kommer du i kontakt med oss:

Anno museum AS har ansvar for driften av over 20 konsoliderte museer i hele Hedmark.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2