Besøk oss

Åpningstider

Sommersesong på Skålbergsætra
Åpent hver dag fra kl. 12.00–17.00 i perioden 2. til 29. juli 2018.

Sagstua Skolemuseum
Åpent fra kl. 13.00–16.00 alle søndager fra 24. juni til 22. juli 2018.

Odalstunet
Åpent kun ved arrangementer, og ellers etter avtale.
Besøk for skoleklasser og større grupper gjøres også etter avtale.

Inngangsbillett

Enkeltbilletter:
Voksne kr 60,-
Barn kr 30,-

Årskort:
Årskortene gjelder inngang på alle museene i Anno museum AS.

Med forbehold om egne priser på arrangementer!

Interessert i å leie Odalstunet? Se her!

Veien til oss og kollektivtilbud

Klikk den røde kartmarkøren og finn veibeskrivelse, rutetider med kollektivtransport og gangvei til museene.

 • Skålbergsætra

  Vei og ruter

  Skålbergsætra er Odalstunets museumssæter og ligger en mil til skogs på veien mellom Austvatn og Hof i Solør. Her er det drift hver sommer med budeier, kuer, vafler og rømme i en hel måned. Sætra er tilgjengelig både med bil og til fots langs den gamle merkede sætervegen. Grupper er velkommen til å besøke sætra utenom sætertida etter avtale. Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra.

 • Sagstua skolemuseum

  Vei og ruter

  Sagstua skolemuseum er Sigurd Hoels barndomshjem på Sand i Nord-Odal. På museet presenteres Sigurd Hoels forfatterskap – og hans liv som odøling og verdensborger – både i utstilling og film. Her er det også innredet en lærerleilighet og ei skolestue. Museet er åpent på søndager i sommersesongen og ellers etter avtale.

 • Odalstunet

  Vei og ruter

  Odalstunet ble etablert i 1948, og er et større bygdetun med bygninger fra Nord-Odal og Sør-Odal. Her møter du et storgardstun med de viktigste bygningene som hørte til et slikt, en husmannsplass, ei smie, ei kjone og et kornmagasin. Odalstunet arrangerer åpne dager flere ganger i året, med mange aktører som formidler handtverk, tradisjoner og historie for publikum.

Se også: