Hopp til hovedinnhold

Jul i stuene

Jula forberedes i hus og stuer på Odalstunet. Det bakes lefser og kaker, og stuene pyntes til årets viktigste høgtid. Når mørket senker seg over tunet, stilner juleforberedelsene av og du kan oppleve julefeiring på storgarden og på husmannsplassen.

Søndag 10. desember. Kl. 12-16.

Inngang:

Voksne 100kr

Barn 3-15 år 50 kr

Hestekjøring inkludert i billetten (max to turer).

 • Fotografi av husmannsunga tilhørende Vestaberg under arrangementet Jul i stuene. En ung jente og en ung gutt kledd anno 1900 står utenfor et tømmerbygg. I forgrunn ser man toppen av en spark.
  1/14
  Husmannsunga, Vestaberg, Jul i stuene Gunnar Johnsen
 • To menn pynter et juletre i Vestaberg. Mennene er kledd anno 1900. Juletreet er kort og står på et bord. Vestaberg er en gammel husmannsplass.
  2/14
  Jul i Vestaberg
 • Jul i stuene. Fotografiet viser et skolekorps kledd anno år 1900 som spiller musikk under Jul i stuene. En jente med lysebrun kåpe, blå lue og med musefletter som spiller fløyte er i fokus.
  3/14
  Skolemusikken, Jul i stuene. Gunnar Johnsen
 • Fotografi. Nærbilde av en dame kledd i gult og beige bundingstørkle. Damen har også på rutete skaut. Foto er tatt under Jul i stuene.
  4/14
  Gunnar Johnsen
 • Fotografiet viser en kar med pipe. Han står utenfor tømmerkoia på Odalstuner. Foto er tatt under Jul i stuene, og det er snø på trærne i bakgrunn.
  5/14
  Gunnar Johnsen
 • En yngre gutt med strikkegenser står og hogger ved ute mellom to tømmerbygg på Odalstunet. Det er vinter.
  6/14
  Vedhogst, Jul i stuene. Gunnar Johnsen
 • En ung gutt kledd som en dreng anno 1900 står ute på tunet. Gutten ser rett i kameraet. I bakgrunn er det to tømmerbygg. Det er snø på bakken.
  7/14
  Gunnar Johnsen
 • Hest og sluffe foran Gjersøyen-bygget. Brun hest. Snø på bakken. Fotografiet er tatt under arrangementet Jul i stuene. I sluffa sitter en barnefamilie.
  8/14
  Gunnar Johnsen
 • Julemiddag i Vestaberg under Jul i stuene. Vestaberg er husmannsplassen på Odalstunet. Et trearmet lys på bordet. I forgrunn ser vi en mann som nyter julemiddagen. Ved bordet sitter en ung jente og en ung gutt.
  9/14
  Julemiddag i Vestaberg under Jul i stuene. Gunnar Johnsen
 • Fotografiet er tatt under arrangementet Jul i stuene. En ung gutt titter ut av et vindu. Ute er det lyst, og det er snø på trærne. Gutten har på seg busserull og lue.
  10/14
  Magnus titter ut av vinduet Gunnar Johnsen
 • Fotografi av to unge kvinner under Jul i stuene. Den ene kvinnen er dagens husfrue. Hun er kledd i svart, med en fantastisk hatt full av svarte fjær. Hatten sitter litt på skakk. Den andre kvinnen skal spille husfruens søster. Rundt halsen har hun en revepels. De smiler ut mot tunet. Det er snø på bakken.
  11/14
  Husfrua med søster, Jul i stuene Gunnar Johnsen
 • 12/14
 • Juletrefest i storstua i Gjersøyenbygningen på Odalstunet under Jul i stuene. I den innerste ringen står Berit Storbråten med ansiktet mot kamera og bak henne Mona Holm.
  13/14
  Juletrefest i storstua i Gjersøyenbygningen på Odalstunet under Jul i stuene. I den innerste ringen står Berit Storbråten med ansiktet mot kamera og bak henne Mona Holm. Odalstunet
 • Julekveldskaffe i storstua i Gjersøyenbygningen på Odalstunet under Jul i stuene. Fra venstre sitter Jørgen Bekken, Rune Nor, Maren Sofie Løfsgård og Victoria Nor.
  14/14
  Julekveldskaffe i storstua i Gjersøyenbygningen på Odalstunet under Jul i stuene. Fra venstre sitter Jørgen Bekken, Rune Nor, Maren Sofie Løfsgård og Victoria Nor. Bjørn Sverre Hol Haugen