Hopp til hovedinnhold

Skålbergsætra 2023

Åpen seter fra 3. juli til 30. juli, kl. 12-17.
Skålbergsætra i Nord-Odal er Odalstunet museumsseter og Odalens eneste seter i drift. Her driver vi seterdrift på gamlemåten med mjølkekuer og produksjon og salg av seterprodukter. Velkommen til en huggal seteropplevelse.

En øy av mangfold i skogslandskapet!

I tillegg til å være et flott turmål for hele familien, er seteranlegget restaurert, og både bygninger og landskap framstår slik det var mens det var seterdrift her, helt fram til rundt 1960. Det er merka turløyper i området.

Fredag, lørdag og søndag er det salg av kaffe og vafler

Ta gjerne med matpakka, og nyt freden på setervangen. 

Husk kontanter!

 • En søt kalv, brun og hvit. Står i grønt gress. Skålbergsætra.
  1/5
  Kalv på Skålbergsætra Knut Ola Storbråten
 • Fire ungdommer poserer foran bygget på Skålbergsætra. Guttene har på busserull. Jentene har på skaut og forklær. En gutt holder rundt en sau, og en jente har en høne i fanget.
  2/5
  Odalstunet
 • Pultost fra Skålbergsætra. Bildet viser en brødskive med pultost. På tallerkenen er det også villjordbær.
  3/5
  Pultost fra Skålbergsætra Odalstunet
 • Vedskålen på Skålbergsætra. Sommerdag. En liten gutt i busserull hogger en liten vedkubbe.
  4/5
  Vedskålen på Skålbergsætra. Odalstunet
 • Mjølkeprodukter fra Skålbergsætra. I gresset ligger et trau. Et rød- og hvittrutete kjøkkenhåndkle er dandert oppe i trauet. I trauet er det tre små skåler med hvert sitt mjølkeprodukt fra Skålbergsætra: rømme, pultost og smør. Det er pyntet med blomsten til to prestekrager.
  5/5
  Mjølkeprodukter fra Skålbergsætra Odalstunet

Sætra er tilgjengelig både med bil og til fots langs den gamle merkede sætervegen. Grupper er velkommen til å besøke sætra utenom sætertida etter avtale. Følg Rv209 til du kommer til en avkjøring skiltet «Østmosætra-Solør» på venstre hånd. Kjør ca. 8 km langs Østmosætervegen (bomavgift), til du kommer til Krokmyra. Fra Krokmyra kan man følge den gamle sætervegen til fots, 1-1,5 times vandring i skogen. Starten av stien er merket fra Krokmyra.

Sætervandring til Skålbergsætra (ut.no)