Digital omvisning på Odalstunet

Nå kan du oppleve liv på tunet, lære om bygningene du ser og høre litt om hvordan livet i Odalen en gang var, også utenom arrangementer og organisert guiding.

 • Kjerring på tunet, Liv i stuene (Foto/Photo)
  1/1
  Mette Skogbakken underholder under Liv i stuene på Odalstunet.

Lurer du på hvordan det ser ut inne i bygningene? Skulle du gjerne visst litt mer om når akkurat det huset ble bygd, eller hvor det kom fra? Hvem var det egentlig som bodde der? Når kom den til tunet? Nå kan du være din egen guide, med Odalstunets nye digitale omvisning. Alt du trenger er en smarttelefon! 

Ved hjelp av gratisappen KulturPunkt kan du finne historiske severdigheter rundt deg, orientere deg ut fra et kart eller en liste, og gå på oppdagelsesferd i eget tempo. Her finner du lesestoff, bilder som viser hvordan husene ser ut innvendig, videosnutter fra arrangementer, og lydklipp med informasjon om bygningene og lokal folkemusikk. Velg det du synes ser spennende ut, fordyp deg i det som interesserer deg, og hygg deg på Odalens vakreste tun.

SLIK GÅR DU FRAM:

Gå til AppStore eller Google Play og søk på «Kulturpunkt».

Last ned appen, den er gratis å innstallere og bruke.

Du får automatisk opp en liste med punkter i nærheten. Ved å klikke på dem kan du lese mer, høre lydklipp, se videosnutter og bilder, og du finner også kart som viser hvor bygningene sto før de ble flyttet til Odalstunet.

Ved å trykke på «pilen» kommer du til en kartvisning. Da er det lett å se hvilke bygninger og områder på tunet du kan utforske nærmere.

Har du spørsmål? Du kan kontakte oss på epost: odalstunet@annomuseum.no

God fornøyelse!

Har du ikke mulighet til å reise til Odalstunet?
Du kan likevel oppleve den digitale omvisningen her!


 • KulturPunkt. logo (Foto/Photo)
  1/3
 • Google Play logo (Foto/Photo)
  2/3
 • AppStore logo (Foto/Photo)
  3/3
Odal Sparebank logo (Foto/Photo)

Kulturpunktløypa på Odalstunet er produsert av Annomuseenes avdeling i Kongsvingerregionen og sponset av Odal Sparebank.