Derfor holder vi stengt i sommer

Vi ønsker å gi publikum gode opplevelser; samtidig vil vi ikke utfordre smittevernreglene på våre ulike anlegg. Alle museene kan derfor ikke holde åpent som vanlig i sommer.

Museene må ta hensyn til de ulike anleggenes muligheter til å oppfylle kravene til smittevern. Vi har også rådført oss med kommunale instanser for å forsikre oss om at det vi tilbyr publikum er så trygt som mulig.

Vi har flere anlegg hvor det er utfordrende å finne forsvarlige løsninger på godt smittevern. Det gjelder anlegg hvor vi kun tilbyr utedo, hvor vi ikke har innlagt vann og kan tilby håndvask, hvor vi heller ikke har kontantfrie betalingsløsninger. I disse tilfellene har vi hatt egen dialog med kommunale instanser for å få råd, og rådet er at hvis vi ikke finner god håndtering av smittevernreglene så bør vi ikke åpne disse anleggene i sommer. Vi har derfor dessverre kommet til at Odalstunets museumssæter Skålbergsætra i Nord-Odal, og Eidskog bygdetun Allmenninga på Vestmarka i Eidskog må holde stengt. Vi oppfordrer imidlertid vårt publikum til å bruke disse flotte kulturperlene som turmål i sommer!